ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


Στην iclinic δίνουμε μεγάλη σημασία στην προληπτική ιατρική. Στην παρακολούθηση δηλαδή των ασθενών μας σε τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο) ώστε να γίνεται έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση. Αποτέλεσμα αυτού είναι η αποκατάσταση της στοματικής υγείας και η αποφυγή σοβαρών περαιτέρω προβλημάτων.


Βασικά βήματα της προληπτικής οδοντιατρικής αποτελούν:- Η επίσκεψη στον οδοντίατρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα για κλινικό έλεγχο ώστε να εντοπιστούν μελλοντικά προβλήματα.
- Ο καθαρισμός έχει σαν στόχο την αφαίρεση της μικροβιακής πλάκας, η οποία είναι υπεύθυνη για την δημιουργία τερηδόνας και νόσων του περιοδόντίου όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα Στον καθαρισμό περικλείονται επίσης η σοδοβολή με την οποία επιτυγχάνεται η αφαίρεση χρωστικών αλλά και η στίλβωση που χαρίζει εξαιρετικό γυάλισμα και αίσθηση φρεσκάδας των δοντιών. Στους ενήλικες κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη για καθαρισμό κάθε 6 μήνες.
- Η φθορίωση των δοντιών ξεκινά συνήθως από πολύ μικρή ηλικία (6 ετών) και πρέπει να γίνεται δύο φορές το χρόνο μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Στους ενήλικες συστήνεται σε περιπτώσεις πολυτερηδονισμού ή ευαισθησίας στο κρύο/ ζεστό.
- Η επικάλυψη σχισμών και οπών (sealants) γίνεται στα μόνιμα πίσω δόντια και έχει σαν στόχο την αποφυγή τερηδονισμού τους.
- Η λεπτομερής ενημέρωση για ένα σωστό βούρτσισμα των δοντιών αλλά και οι συμβουλές για τις διατροφικές μας συνήθειες αποτελούν πολύ σημαντικά βήματα της προληπτικής οδοντιατρικής ειδικά στις προσχολικές ηλικίες


© 2019 iClinic All Rights Reserved.

Top