ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


Παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και γενικότερα του στόματος. Παρόλα αυτά η αισθητική οδοντιατρική διατηρεί τις βασικές αρχές της κλασσικής οδοντιατρικής. Η αισθητική οδοντιατρική προσπαθεί με τις παρεμβάσεις της να προσεγγίσει τον φυσικό τρόπο κατασκευής των δοντιών, πετυχαίνοντας ένα άριστο και φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα. Τα σημερινά σύγχρονα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις αισθητικές παρεμβάσεις προσεγγίζουν την δομή του φυσικού δοντιού, προσδίδοντας μεγαλύτερη φυσικότητα στο τεχνητό δόντι. Επιπλέον οι σύγχρονοι τρόποι παρέμβασης των οδοντιάτρων στα δόντια γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες φθορές των φυσικών δοντιών. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αισθητική οδοντιατρική είναι:

- Κίτρινα ή δόντια
- Κενά ανάμεσα στα δόντια
- Ορθοδοντικά προβλήματα
- Ανισοϋψή ή ανισομεγέθη δόντια
- Υπερτροφικά ή ανισοϋψή ούλα
- Σπασμένα / Ραγισμένα δόντια

Λεύκανση


Η λεύκανση στοχεύει στην αλλαγή του χρώματος και της φωτεινότητας των δoντιών. Είναι μια μέθοδος της οδοντιατρικής επιστήμης που θεωρείται συντηρητική, σχετικά ασφαλής, είναι ανώδυνη και εφαρμόζεται στα δόντια χωρίς να επηρεάζει το σχήμα τους. Η λεύκανση των δoντιών μπορεί να αφορά ζωντανό ή απονευρωμένο δόντι, ενώ η διαδικασία της λεύκανσης μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από τον ίδιο τον ασθενή στο σπίτι, μετά από οδηγίες που του έχουν δοθεί από τον οδοντίατρο, είτε από τον οδοντίατρο στο χώρο του οδοντιατρείου ή συνδυασμός των δύο παραπάνω.


Όψεις Ρητίνης / Πορσελάνης


Δύο σημαντικές παρεμβάσεις της Αισθητικής Οδοντιατρικής αποτελούν οι τεχνικές των όψεων ρητίνης (Lifting ή Bonding δοντιών) ή όψεις πορσελάνης. Χρησιμοποιούνται για να γίνουν διορθώσεις στην όψη δοντιών με αισθητικά προβλήματα και πρόκειται στην ουσία για δύο διαφορετικά υλικά και τεχνικές. Στην περίπτωση των όψεων ρητίνης, η εργασία γίνεται στο ιατρείο από τον οδοντίατρο και ολοκληρώνεται εκεί μέσα σε μία μόνο επίσκεψη. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς πετυχαίνουμε ένα τέλειο χαμόγελο αλλά η διάρκεια του είναι περιορισμένη (συνιστάται η ετήσια συντήρηση τους και η αντικατάσταση τους σε 6-7χρόνια). Στην περίπτωση των όψεων πορσελάνης από την άλλη, απαιτούνται περισσότερες επισκέψεις από τον ασθενή αφού οι όψεις δημιουργούνται από τον οδοντοτεχνίτη βάσει καλουπιού που φτιάχνει ο οδοντίατρος. Οι όψεις πορσελάνης είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και δεν αλλοιώνονται με την πάροδο των ετών. Στην iclinic, το επιστημονικό μας προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ώστε να προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για το δικό σας χαμόγελο και να εγγυηθεί ένα άριστο αποτέλεσμα.


© 2019 iClinic All Rights Reserved.

Top